S. van der Veen, arts.

Praktijk voor Dry needling / Wet needling (Triggerpoint injecties), Shockwave therapie, High Intensity Laser Therapy en Medische acupunctuur. 

De Gecombineerde pijnbehandeling: Dry needling / Wet needling (Triggerpoint injecties), Shockwave therapie (ESWT), Lasertherapie en Medische acupunctuur.

Welkom op de website van mijn praktijk te Roden. Hier kunt u informatie vinden over de verschillende behandelingsmethoden die ik patiënten kan aanbieden: zowel complementair: Medische acupunctuur, als regulier: Dry needling / Wet needling (Triggerpoint injecties), Shockwave therapie (ESWT) en High Intensity Laser Therapy (HILT).

 


De laatste jaren is bekend geworden dat chronische pijn voor een groot gedeelte ontstaat door spierknopen of triggerpoints in spieren. Deze pijnklachten worden myofasciale pijnklachten genoemd. Myofasciale pijn is pijn die afkomstig is uit spieren (myo) en de omhulling van de spieren (fascie). Myofasciale pijn kan in iedere spier van het lichaam ontstaan en is afkomstig van een spierknoop of triggerpoint. Triggerpoints zijn pijnlijke plekken in een strakke streng in de spier die erg gevoelig zijn bij druk en ook bijna altijd uitstralende pijn geven naar een andere lichaamsgebied.

Het myofasciale pijnsyndroom (ofwel pijn als gevolg van spierknopen of triggerpoints) komt veel voor onder de algehele bevolking. Tot 54% van de vrouwen en 45% van de mannen krijgt op een zeker moment in het leven te maken met pijn van deze oorsprong. Sinds 2009 worden patiënten met pijnklachten in mijn praktijk behandeld met de Gecombineerde pijnbehandeling.


De Gecombineerde pijnbehandeling is een speciale behandeling tegen myofasciale pijnklachten en triggerpoints, maar kan ook met succes bij andere pijnklachten toegepast worden. 


Bovengenoemde behandelmethodes worden dus vaak gecombineerd. Afhankelijk van de klacht en de patiënt zelf wordt een behandelplan gemaakt. Zo kan het zijn dat alleen de combinatie Shockwave therapie en Lasertherapie gebruikt wordt.

       

De Gecombineerde pijnbehandeling is vooral effectief bij: 

- Pijnklachten veroorzaakt door triggerpoints of spierknopen

- Lage rugpijn klachten. 

- Klachten van arm, nek en schouder (KANS klachten). 

- Tenniselleboog of golfelleboog. 

Hoofdpijn en migraine.

Hielspoor en fasciïtis plantaris.

Fibromyalgie.

- Slijmbeursontstekingen. 

- Peesontstekingen.  

- Heupklachten. 

- Knieklachten. 

- Artrose.  

- Achillespees klachten. 

  

De Spine Actor en de Peri Actor - nieuwe mogelijkheden binnen de Schokwave therapie.


Peri-Actor

Lees verder.

Spine-Actor

Lees verder.


S. van der Veen, arts - Gravenmaat 17 - 9302 GA Roden

Tel: 0505014666

E-mail: drsvanderveen@home.nl